Skip to main content

Posts

Showing posts from 2012

Final Exam Sem 3!!

Hey Hey Hey!!

Salam..

The final exam is juz around the corner!!
Pejam celik pejam celik dah nak habis semester 3 ni...
Alhamdulillah setakat ni semuanya berjalan dengan lancar.

Entri kali ni nak gtau yang final exam nak mula dah
In fact it will begun tomorrow!!
First paper will be BEL311
x la susah sangat

Yang paling myzall takut ialah
PAPER LAW240..
bukan takut dengan lecturernya
tapi dengan subject yang boleh dikatakan
subject KILLER sem 3 ni...

Tapi yang nak dihighlight kan kat sini ialah...
Myzall nak ucapkan GUDLUCK to all my buddies
for all the final paper..
Hope uools dapat buat yang terbaik
n' aim for the Dean List!!

To all my classmate.. i want to seek for forgiveness
if i have done anything wrong sepanjang semester ni!!
sorry, Sorry, SORRY!!

I hope kita akan jumpa lagi sem depan...
Lastly, juz wanted to say GOOOOOOOOOD LUCK!!!

Chao!!

Derma Darah Kali Ke2 Beb!!

Assalamualaikum...

Sorry sbb lama x update blog ni..
Biasalah baru masuk new sem.. so sebuk sikit...
Apa pon En. Myzall kini dah mencecah Semester ke 3..

Back to the main topic..

Yeay!! Yeay!!
Kali ke2 myzall dapat menderma darah myzall yang berlebihan...
Happy + Excited + Sakit!!



Alhamdulillah.. Kali ni semuanya lancar...
dengan sekali cucuk dah mampu dermakan 450 ml darah...
Moga2 darah ni dapat membantu kepada yang memerlukan..

Nak Myzall share saat2 genting ketika derma darah..
First kena isi borang.. dalam borang tu akan tanya tentang macam2 penyakit yang mungkin
kita hidapi... so juz thick tidak.. tapi jangan tipu tau..

Then, kita akan pergi ke station check kecairan darah, jenis darah dan timbang berat badan...
Myzal punya darah jenis O+.. Kecairannya 17.7... Berat badan... tut... but dah turun 5 KG beb!!

Lpas kita pass station tu.. kita kna pergi ke blood presure station with the Dr....
3 kali check blood presure baru boleh derma darah... Ye la myzall ni blood presure nya ting…

Inspirasi

Salam untuk semua...



Post kali ni is all about inspiration...
Nak tahu x apa inspirasi si Myzall niii...

Ha.... Inspirasi myzall adalah....
Telur.....????

hahaha... x lah...
of course lah My Lecturer
cause itulah impian dan cita2 myzall since menjejakkan kaki
di MENARA GADING... (banyaknya gading dia)
hehehe....

Lecturer myzall sungguh berdedikasi n memberikan inspirasi
Teknik mengajarnya yang memerah otak student mmg best...
Apapon Lecturer myzall is DA BEST!!

So apa korang punya inspirasi??
Hidup orang yang x berinspirasi umpama
"Menuang air ke daun yang keruh"
x dak harapan n x dak pembakar semangat..

Apapon... pastikan korang mempunyai inspirasi yang DA BOOM punya...
hahahahah
Sampai bertemu lagi...
K.... Bye...

Lama x update...

Salam...
sorry sbb lma x update...

myzall skrang ni agak sibuk..
pagi ke sekolah bantu team debate, ptg dkt rmah kemas rumah...
malam tengok tv jawabnye...



Bosan x12000
Cuba apply keje tapi x pernah dapat..
agaknya diorang terlupa nak tengok column no fon kot
2 yg x call 2....

Namun xpa,
mungkin ada hikmahnya di sebalik semua ni..
dok rmah asyik perabis beras ja..
dah naik kurang lebih 4 kilo dah ni...

Ni x boleh jadi...
esok kna start jogging...
2 pon klu bangun awal...

Tapi at least skrng ni banyak site aktivti yg myzall buat
x la asyik terperuk dalam rumah ni ja...

esok ada satu NGO nak lantik myzall untuk
buat management dkt library diaorang
Library kecik ja...
Bolehlah...

Thats all for today..
ada masa myzall tulis lagi k..
Bye...

Last Day In Merbok...

Salam....




today is the last day myzall d merbok untuk sem ini...
wahhh... bestnya dah nak balik....
esok paper terakhir... happy gila sbb dilema exam sem ni habis dah..
Tgh packing baju n all my things...
esok lpas paper trus balik...
lpas ni nak study sikit... then apalagi zzzzz...
hehehe

Maybe lpas ni susah sikit nak post entri cause dkt rumah line
x brapa nak ada.... so jgn marah k...
if ada line sikit pon.. myzall akan try untuk post a new entry!!
so dont worry...

be happy..
always smile..
its an ibadah...

k... bye....

One more paper 2 go!!

Salam...

Stress...
namun waktu yg dinanti-nanti hampir tiba....
myzall punya final exam dah nak habis!!
juz lagi sehari, i can go back to my hometown!! x sabar nyer...



Last paper for myzall is MGT 153...
where this paper is all about management n' business...
100% notes... so kna baca n ingat...
if not... mampos la myzall dlm final nanti...

Alhamdulillah setakat ni all the paper i sat boleh jawab dgn tenang..
xcept for account paper yg x seimbang 2!!
arrhhh... dah lah blajaq sampai nk pecah kpala otak..
last2 x seimbang.. sapa yg x tension kan...

heheh
k... bye...

Video oh Video 2

Salam...

Myzall nk share some of my fav Kpop MV..
This is the latest tau!! Enjoy!!

Shinee
FT Island
Big Bang
The latest MV n' i luv KPOP SO MUCH!! k... bye...

Video oh Video

Salam... Myzall nak share some video dkt sini...
Funny... got it from my BEL 260 Letc... Angry birds..

Video yg myzall buat utk bufday kwan myzall.... namanya athirah liyana...

Thanx for watching...

Xccident...

Salam... uoolzz...

Myzall ada story nk khabarkan...
kisahnya begini...

Hari sabtu (x sure brapa hariblan)... Myzall hang out ngan roommate myzall...
kami g CS n VM enjoy lah.. dah rest day so nk release tension la...
banyak yg kmi buat..
dari kareoke, tgk wayang (x jadi pon), men bowling n etc..
so much fun..
sampai xsedar masa dah senja...
heheh..

But x disangka2...
kmi dah xsempat, tgh kejar masa as one of my roommate nk kna gi training bola...
so my frens yg drive keta 2 pon apalagi pecutlah...

pecut sampai 1 3 kot...
punya lah laju...
celah knan celah kiri....
kjap je dah nak sampai...
bila sampai dekat simpang... ada satu traffic light...
sampai ja dekat traffic light 2... dya x sempat nk break...
so apalagi.. BOOM!!
berlangar sudah...

NASIB baik x jadi pa2 dkt kami semua...
Alhamdulillah... syukur

This some pics from the xcident...




so my advise... pandu cermat jiwa selamat...' even kita tgh kejar masa.. ingatlah orang tersayang ketika memandu.. But i never salahkan my frens …

Sharing is Caring

Salam... I wanna share some pics with uoolz...

bajet gi Paris..
tgh feelingss.. 
Dinner Arabic night 
Lawakan... 
Inilah myzall.. penuh gaya... (belagaknya) heheh.. handsome nya tiada.. tapi comelnya ada...
k bye...

Deman Exam melanda lagi

yo... Assalamualaikum...

Final Exam come again... i hate this period... myzall letih lah asyik study3!!
But this is about my future.. so i need 2 do my best... Account is fun.. but sometimes stressful.. Ni lah lumrah hidup... This is miserable n' still need for myzall untuk melaluinya...
Exam...exam..exam..



Blood Donation

Assalamualaikum....

English Title uoolzz...
Haritu myzall ada ceta yg myzall x dapat nak derma drah.... recently ada lagi skali derma darah dekat perpustakaan UiTM Kedah...
So apalagi myzall pun try la... mana lah tahu nasib kan...

jeng.. jeng... jeng...
try to guess....
Myzall berjaya donate blood myzall as my blood pressure allowed me to do so...
Happy gila...

Pengalaman masa kena cucuk tu tak la sakit sangat...
tapi masa darah tiba1 tak nak kuaq... time 2 ada rasa sakit sikit sbb nurse asyik dok cuck tarik jarum 2...
Tapi ok la myzall satisfy sbb apa yg myzall nak telah dikaburi...

Ni ada satu foto ketika myzall sdang menahan sakit.... (Sakit la Sangat...)