Skip to main content

Posts

Showing posts from 2011

Bila hati sudah berbicara, mulut tidak perlu berkata-kata

Assalamualaikum..

Lain betoi entri myzall kali ni kan...
ni bukan apa nak jadi mat jiwang jap...

Ayat ni myzall dapat waktu baca novel tempoh hari... Di sebalik kata-kata yang mungkin biasa ja namun bagi myzall ada terselip seribu makna di sebalik kata2 itu.. Ayat ni buatkan myzall teringat akan satu lembaran kisah hidup myzall...

Sewaktu bersekolah d sekolah menengah, ada seorang sahabat karib myzall yang selalu ada sewaktu myzall senang dan susah.. Namun yang sedihnya dia suka take advantage ats diri orang len.. Myzall kwan dgn dya sejak dari sklh rendah lagi namun sampailah masuk ting. 5 nak dekat SPM barulah myzall tahu perangai dia yang sebenar.. hampeh betoi bla tau kwn baik kita tikam kita dri blakang... Dalam senyap2 dok ambik advantage dari kebaikan kita doh!

Apa lagi myzall trus lah naik angin siap bawak penyapu masuk klas dia nak pukul dia... ( Time 2 skolah dah habis dah pon..., waktu klas tambahan )
Nasib baik ada org len halang, klu x gempa bumi mesti dah berlaku..
Apa p…

Tahun Baru, Azam Baru

Assalamualaikum...

How are u?
Lagi 4 hari nak masuk tahun baru....
cepat gla masa berlalu... tanpa kita sedari dah setahun dah berlalu...
Tahun 2011 banyak meninggalkan kenangan dalam diary coretan hidup myzall.
kini tahun 2012 muncul, lalu bermula lembaran kertas yang baru untuk dicoretkan dengan pengalaman dan kenangan manis mahupun pahit.

Azam myzall untuk tahun 2012 ni,
1, Nak dpat 3.75 CGPA
2, Nak ambik Lesen Kereta by the end of the year
3, Nak lose some weight
4, Nak....

Nak ikutkan banyak lagi yg myzall nak... nanti x cukup masa nak baca pulak...
So korang mcm mana? dh buat list utk thun depan??
kita hidup mesti ada azam dan angan2, Kalau x mna mungkin ada kejayaan..
Yelah kan setiap kejayaan bermula dari angan2..

So hope 2012 will be better than before..
Kerna hari ini lebih baik dari semalam dan esok lebih baik dari hari ni..
Bye uools...
salam...

Antara Sayang dan Cinta

Dia merupakan insan pertama yang bertakhta di hati ini namun aku tidak sanggup melihat dia menyimpang jauh dari jalan ke syurga. Sudah lama aku bertarbiah dan mengajaknya kembali ke jalan yang benar namun hanya kehampaan yang timbul setiap kali soal ini dibicarakan. Kami berkenalan sewaktu terserempak dalam sebuah kedai buku di Bangi dua tahun yang lalu. Sejak dari pertemuan itu, hatiku sudah terpikat akan keayuan wajahnya. Namanya yang seayu wajahnya memikat hatiku, Ayu Normaya Binti Asry Nuriman. “ Hi, boleh awak tolong saya ?” tiba-tiba suara merdu bak buluh perindu menyapa ke gegendang telingaku. Itulah saat pertama aku dapat menatap wajah yang seayu wajah Ayu. “ Apa yang boleh saya buat untuk bantu cik.. ?” tergangtung ayatku disitu kerana tertanya-tanya nama si dia yang sedang berbicara. “ Opps, nama saya Ayu. Saya tengah cari sebuah novel yang bertajuk ‘ Bicara Hati ’ karya Damya Hanna . Awak pekerja di sini kan? ” sambung Ayu mematikan persoalan yang timbul di minda buat seketika…

I Luv My Life Uools....

Salam kpd semua blogger...

Post kali nie myzall tuju kan kpd ssiapa yang suka mentelaah blog myzall nie.
myzall nak share a very intresting story of my own life...

Al-kesahnya...

Pada zaman dahulu, ada seorang anak lelaki yang dilahirkan pada 18 september 1993. Dia dikatakan budak paling comel ( Ya Allah, Belagaknya budak nie...) yang dilahirkan di dlm Kampung Herriot dan hal ini telah menjadi titik sejarah manis dlam kehidupan ibubapa nya...hehehe. Dia telah dikurniakan nama yang comel semacam orangnya, Muhammad Hazmizal Bin Abd. Halil. Dengan penuh kasih dan sayang, dia dibesarkan oleh.... Beberapa orang PENGASUH !! ( : Bukannya sepanjang masa sbb ibubapanya agak sibuk mencari nafkah dan rezeki yang halal untuk menyara seluruh ahli keluarga.

Dia merupakan anak bongsu dari lima adik-beradik lelaki. Walaupun hidup dlam keadaan sederhana, namun dia mampu menyerlah seperti abangnya yang sulong dalam pelajaran. Dia didaftarkan untuk bersekolah rendah di Sekolah Rendah St. Xavier Cawanga…

Booth oh booth....

Salam 2 all...

dah dua hari myzall bertapak di booth KRPI uools....
mcm2 kerenah doh...
hari nie stress gile kot, niat d hati pnyalah bagos nk g derma darah NAMUN....
TEKANAN darah tinggi sngt... x dpt nk menolong... tpi i know my blood group...
x sangka myzall nie pemurah.. ye la kan O+....

but anyway i want 2 thanx 2 alls yg bnyak menolong ktika di booth...



THANX UOOLS....

Hujan Bagaikan Mutiara

Agak lama myzall x post kan....

Hari yang dilimpahi air mutiara ini membuatkan aku ingin kembali menulis...
Setelah melangkah masuk ke semester baru nie, aku rasa happy giler...
Tak tau knapa...

Sem baru dapat letc baru... Letc ok lah... but not my Bel 260 pnya letc!! poyo kot... Strict sangat... (meluahkan perasaan lah pulak)...

But overall i think this sem will be my best sem!! Insya Allah...
As the sem begin, all my work dah start nak memeningkan kepala kot!!
Tapi nie lah lumrah orang tgh blajaq kan...

New roomate, new lifestyle begin!! biasalah kna lah ambik masa dalam nk menyesuaikan diri dengan persekitaran yg baru!!

Ok deh!! nanti kita post lagi k!!
Luv u all....

Bel 120, Final Exam

Glad that Bel paper x lah sesusah mana pon!! Alhamdulillah i can answer all the quetion within the time given!!
2Morrow need 2 seat 4 CTU 101!! Wish me to do the best!!
I hope this sem i could become a Dekan!!
Thanx 2 all my Letc. FOR ALL that you have done!! GAMSA HAMIDA!! SARANGHEYO!!

Birthday Aku doh!!

Yesterday was my bufday!!
Best gila.. x sangka all my frens treats me like that!
Thanx to Net, Filzah, Asma, Farah, Fatin, Fairuz, Kuca, Amri, Amirul, Mu'az, Ernie, Fadz sbb dah celebrate my bufday yesterday!!
Really appreciate it!

First time sambut bufday dkt kampus!!
rasa cam sangt dihargai..
glad to have frens like them...



THANK YOU VERY MUCH!!

Malam Menemaniku

Di saat ini,
hanya kedinginan angin malam menemaniku... Bait-bait waktu dilalui dengan penuh nikmat..
Poyo pulak terasa dgn ayat jiwang nie... heheh... Xdak apa2 nk kongsi entry kali ni juz nk habiskan waktu berblogging...
Ini kali pertama blogging pda lewat malam... tiada ilham namun tetap menulis, Agak2 boleh jdi penulis novel x?? heheh
Nanti dh terkemuka... jgn lupa beli novel karya Myzall Mizari... Insya-Allah....
ok la deh.. mata dah layu.. Tido yg enak ya!!

Final Exam is juz around The Corner!!

Final exam ibarat SPM...
Kalau gagal maka student2 akan dikenali sebagai GB!! Nak tahu apa maksud GB...
GAGAL BERGAYA!!
Hampeh betoi...
So 2 all my fren do your best!! May Allah bless u and give u all the best!!
study hard and study smart!! i will always be here 2 support u all...

Mcm Siut habak unk!!!

aku tension gila kot!!!
bla nak habis sem mcm2 nak kna buat!!
yg pensyarah a nak 2 yang pensyarah b nak nie..
eh... rimas...

nak study lagi.. nak fokus pon susah..
dgan persatuan punya aktiviti lagi...
How do i can get a better score 4 the final exam??

Mcm SIUT habak unk!!!

Test 2 mcm Siut!!!

Punya la pulun aku blajaq smalam...
berjam-jam tak tidoq...
last2 pagi nie,, apa pon x dapat...
dah lah tak seimbang account aku... 2 salah type of ratio lagi!!

Arrh tension!!! mcm mna nk jadi dekan klu mcm nie???
carried mark ntah papa, esok ni klu final exam mcm na??
Oh... Aku dlm DiILEMA!!

Judgement Day...

20 Mac 2011
Kerja banquet di Hotel E&O amat meletihkan... the best thing i ever did is terjatuhkan minuman ke atas guest..hehe.. Walapn gaji nyer agak lumayan namun rasa bagai di seksa.. I've learn a little bit about Hospitality n Management while wrking there...
It's a chienese weeding... aku disruh untuk memakai jaket E&O utk mlayan tetamu... cute jugak aku bila memakai jaket itu.. hehe.. Letih kut brdiri sepanjang hari... But overall i've got the xprience...
*****************************************
23 Mac 2011
It's the judgement day...Result ku not so bad... boleh lew... still ada future.But overall i luv my self sbb dah brsungguh2 n bertungkus-lumus time SPM last year. Harapan untuk menjejakkan kaki ke menara gading semakin dapat ku kecapi..
Pengalaman yg brdebar2... Semalam hampir x dpt nk pejamkan mata... Toleh ke knn dn kri still x dapt nk tido... pkul 4 pagi baru lew aku dibuai mimpi... Today... aku bangun awal dri biasa.. it's 7.30 a.m.. Aneh kerna aku …

Cheer Up..

10 mac 2011

It's miserable to live ur life without anybody besides ur world...
Kesah apa aku.. yang penting kita kena enjoy dengan hidup kita. Biarlah dia org nak kata apa, kita buat tak kesah jer.. SO WHAT!! it's my life...
Aku bukan nak kata apa lew.. tapi mulut org kta x boleh nk tutup so just biarkannya...
Aku tahu lew aku tak sehebat mana pon.. tapi tak payah lew sampai nak benci dan berdendam dengan aku... Sesungguhnya aku dah bosan dengan semua nie...

*************************************
11 mac 2011

Result SPM keluaq minggu depan... Nervous nyer aku, takut tak sehebat yang aku bayangkan selama ini... But apa pun i've try my best cuma tawakal jer lew yang tinggal....
Buat semua SPM leaver at GSC... I wish u all The Best Of Luck 4 ur result...
All 5A2 student at SXI, Penang, Jumpa kamu semua di skolah masa nak ambik result nanti K....
How i'm gonna 2 face all my teacher's if i fall?? soalan yang tiap2 arie timbul d fikaran aku... i HOPEE all my teacher is fine with my …