Skip to main content

Bila hati sudah berbicara, mulut tidak perlu berkata-kata

Assalamualaikum..

Lain betoi entri myzall kali ni kan...
ni bukan apa nak jadi mat jiwang jap...

Ayat ni myzall dapat waktu baca novel tempoh hari... Di sebalik kata-kata yang mungkin biasa ja namun bagi myzall ada terselip seribu makna di sebalik kata2 itu.. Ayat ni buatkan myzall teringat akan satu lembaran kisah hidup myzall...

Sewaktu bersekolah d sekolah menengah, ada seorang sahabat karib myzall yang selalu ada sewaktu myzall senang dan susah.. Namun yang sedihnya dia suka take advantage ats diri orang len.. Myzall kwan dgn dya sejak dari sklh rendah lagi namun sampailah masuk ting. 5 nak dekat SPM barulah myzall tahu perangai dia yang sebenar.. hampeh betoi bla tau kwn baik kita tikam kita dri blakang... Dalam senyap2 dok ambik advantage dari kebaikan kita doh!

Apa lagi myzall trus lah naik angin siap bawak penyapu masuk klas dia nak pukul dia... ( Time 2 skolah dah habis dah pon..., waktu klas tambahan )
Nasib baik ada org len halang, klu x gempa bumi mesti dah berlaku..
Apa pun lani kami langsung x bertegur sapa.. walaupun myzall dah lama maafkan dya namun x mungkin myzall dpat terima dya sebagai kwan myzall kmbali...

Theres no 2nd change 4 him... Myzall x nak pisang berbuah dua kali.. serik dah degan prangai dya... Bukanlah myzall ni sorang yang suka mmutuskan silaturahim namun klu dpat kwan jnis macm ni akibatnya nanti hidup kita yang susah akhirnya..

So my advise is, Klu lah siapa2 yang bersikap buruk mcm kwan myzall ni.. tolong lah hentikan sbb xguna wei klu kita skitkan hati org len nanti balasan nya azab neraka je..

So think twice b4 u choose ur frens...
K, Bye uoools...
Salam...

Comments

Anonymous said…
kesian2............

Popular posts from this blog

Lama x update...

Salam...
sorry sbb lma x update...

myzall skrang ni agak sibuk..
pagi ke sekolah bantu team debate, ptg dkt rmah kemas rumah...
malam tengok tv jawabnye...



Bosan x12000
Cuba apply keje tapi x pernah dapat..
agaknya diorang terlupa nak tengok column no fon kot
2 yg x call 2....

Namun xpa,
mungkin ada hikmahnya di sebalik semua ni..
dok rmah asyik perabis beras ja..
dah naik kurang lebih 4 kilo dah ni...

Ni x boleh jadi...
esok kna start jogging...
2 pon klu bangun awal...

Tapi at least skrng ni banyak site aktivti yg myzall buat
x la asyik terperuk dalam rumah ni ja...

esok ada satu NGO nak lantik myzall untuk
buat management dkt library diaorang
Library kecik ja...
Bolehlah...

Thats all for today..
ada masa myzall tulis lagi k..
Bye...

Judgement Day...

20 Mac 2011
Kerja banquet di Hotel E&O amat meletihkan... the best thing i ever did is terjatuhkan minuman ke atas guest..hehe.. Walapn gaji nyer agak lumayan namun rasa bagai di seksa.. I've learn a little bit about Hospitality n Management while wrking there...
It's a chienese weeding... aku disruh untuk memakai jaket E&O utk mlayan tetamu... cute jugak aku bila memakai jaket itu.. hehe.. Letih kut brdiri sepanjang hari... But overall i've got the xprience...
*****************************************
23 Mac 2011
It's the judgement day...Result ku not so bad... boleh lew... still ada future.But overall i luv my self sbb dah brsungguh2 n bertungkus-lumus time SPM last year. Harapan untuk menjejakkan kaki ke menara gading semakin dapat ku kecapi..
Pengalaman yg brdebar2... Semalam hampir x dpt nk pejamkan mata... Toleh ke knn dn kri still x dapt nk tido... pkul 4 pagi baru lew aku dibuai mimpi... Today... aku bangun awal dri biasa.. it's 7.30 a.m.. Aneh kerna aku …

Derma Darah Kali Ke2 Beb!!

Assalamualaikum...

Sorry sbb lama x update blog ni..
Biasalah baru masuk new sem.. so sebuk sikit...
Apa pon En. Myzall kini dah mencecah Semester ke 3..

Back to the main topic..

Yeay!! Yeay!!
Kali ke2 myzall dapat menderma darah myzall yang berlebihan...
Happy + Excited + Sakit!!



Alhamdulillah.. Kali ni semuanya lancar...
dengan sekali cucuk dah mampu dermakan 450 ml darah...
Moga2 darah ni dapat membantu kepada yang memerlukan..

Nak Myzall share saat2 genting ketika derma darah..
First kena isi borang.. dalam borang tu akan tanya tentang macam2 penyakit yang mungkin
kita hidapi... so juz thick tidak.. tapi jangan tipu tau..

Then, kita akan pergi ke station check kecairan darah, jenis darah dan timbang berat badan...
Myzal punya darah jenis O+.. Kecairannya 17.7... Berat badan... tut... but dah turun 5 KG beb!!

Lpas kita pass station tu.. kita kna pergi ke blood presure station with the Dr....
3 kali check blood presure baru boleh derma darah... Ye la myzall ni blood presure nya ting…