Skip to main content

Bila hati sudah berbicara, mulut tidak perlu berkata-kata

Assalamualaikum..

Lain betoi entri myzall kali ni kan...
ni bukan apa nak jadi mat jiwang jap...

Ayat ni myzall dapat waktu baca novel tempoh hari... Di sebalik kata-kata yang mungkin biasa ja namun bagi myzall ada terselip seribu makna di sebalik kata2 itu.. Ayat ni buatkan myzall teringat akan satu lembaran kisah hidup myzall...

Sewaktu bersekolah d sekolah menengah, ada seorang sahabat karib myzall yang selalu ada sewaktu myzall senang dan susah.. Namun yang sedihnya dia suka take advantage ats diri orang len.. Myzall kwan dgn dya sejak dari sklh rendah lagi namun sampailah masuk ting. 5 nak dekat SPM barulah myzall tahu perangai dia yang sebenar.. hampeh betoi bla tau kwn baik kita tikam kita dri blakang... Dalam senyap2 dok ambik advantage dari kebaikan kita doh!

Apa lagi myzall trus lah naik angin siap bawak penyapu masuk klas dia nak pukul dia... ( Time 2 skolah dah habis dah pon..., waktu klas tambahan )
Nasib baik ada org len halang, klu x gempa bumi mesti dah berlaku..
Apa pun lani kami langsung x bertegur sapa.. walaupun myzall dah lama maafkan dya namun x mungkin myzall dpat terima dya sebagai kwan myzall kmbali...

Theres no 2nd change 4 him... Myzall x nak pisang berbuah dua kali.. serik dah degan prangai dya... Bukanlah myzall ni sorang yang suka mmutuskan silaturahim namun klu dpat kwan jnis macm ni akibatnya nanti hidup kita yang susah akhirnya..

So my advise is, Klu lah siapa2 yang bersikap buruk mcm kwan myzall ni.. tolong lah hentikan sbb xguna wei klu kita skitkan hati org len nanti balasan nya azab neraka je..

So think twice b4 u choose ur frens...
K, Bye uoools...
Salam...

Comments

Anonymous said…
kesian2............

Popular posts from this blog

Derma Darah Kali Ke2 Beb!!

Assalamualaikum...

Sorry sbb lama x update blog ni..
Biasalah baru masuk new sem.. so sebuk sikit...
Apa pon En. Myzall kini dah mencecah Semester ke 3..

Back to the main topic..

Yeay!! Yeay!!
Kali ke2 myzall dapat menderma darah myzall yang berlebihan...
Happy + Excited + Sakit!!



Alhamdulillah.. Kali ni semuanya lancar...
dengan sekali cucuk dah mampu dermakan 450 ml darah...
Moga2 darah ni dapat membantu kepada yang memerlukan..

Nak Myzall share saat2 genting ketika derma darah..
First kena isi borang.. dalam borang tu akan tanya tentang macam2 penyakit yang mungkin
kita hidapi... so juz thick tidak.. tapi jangan tipu tau..

Then, kita akan pergi ke station check kecairan darah, jenis darah dan timbang berat badan...
Myzal punya darah jenis O+.. Kecairannya 17.7... Berat badan... tut... but dah turun 5 KG beb!!

Lpas kita pass station tu.. kita kna pergi ke blood presure station with the Dr....
3 kali check blood presure baru boleh derma darah... Ye la myzall ni blood presure nya ting…

Final Exam Sem 3!!

Hey Hey Hey!!

Salam..

The final exam is juz around the corner!!
Pejam celik pejam celik dah nak habis semester 3 ni...
Alhamdulillah setakat ni semuanya berjalan dengan lancar.

Entri kali ni nak gtau yang final exam nak mula dah
In fact it will begun tomorrow!!
First paper will be BEL311
x la susah sangat

Yang paling myzall takut ialah
PAPER LAW240..
bukan takut dengan lecturernya
tapi dengan subject yang boleh dikatakan
subject KILLER sem 3 ni...

Tapi yang nak dihighlight kan kat sini ialah...
Myzall nak ucapkan GUDLUCK to all my buddies
for all the final paper..
Hope uools dapat buat yang terbaik
n' aim for the Dean List!!

To all my classmate.. i want to seek for forgiveness
if i have done anything wrong sepanjang semester ni!!
sorry, Sorry, SORRY!!

I hope kita akan jumpa lagi sem depan...
Lastly, juz wanted to say GOOOOOOOOOD LUCK!!!

Chao!!

Cheer Up..

10 mac 2011

It's miserable to live ur life without anybody besides ur world...
Kesah apa aku.. yang penting kita kena enjoy dengan hidup kita. Biarlah dia org nak kata apa, kita buat tak kesah jer.. SO WHAT!! it's my life...
Aku bukan nak kata apa lew.. tapi mulut org kta x boleh nk tutup so just biarkannya...
Aku tahu lew aku tak sehebat mana pon.. tapi tak payah lew sampai nak benci dan berdendam dengan aku... Sesungguhnya aku dah bosan dengan semua nie...

*************************************
11 mac 2011

Result SPM keluaq minggu depan... Nervous nyer aku, takut tak sehebat yang aku bayangkan selama ini... But apa pun i've try my best cuma tawakal jer lew yang tinggal....
Buat semua SPM leaver at GSC... I wish u all The Best Of Luck 4 ur result...
All 5A2 student at SXI, Penang, Jumpa kamu semua di skolah masa nak ambik result nanti K....
How i'm gonna 2 face all my teacher's if i fall?? soalan yang tiap2 arie timbul d fikaran aku... i HOPEE all my teacher is fine with my …