Skip to main content

Derma Darah Kali Ke2 Beb!!

Assalamualaikum...

Sorry sbb lama x update blog ni..
Biasalah baru masuk new sem.. so sebuk sikit...
Apa pon En. Myzall kini dah mencecah Semester ke 3..

Back to the main topic..

Yeay!! Yeay!!
Kali ke2 myzall dapat menderma darah myzall yang berlebihan...
Happy + Excited + Sakit!!



Alhamdulillah.. Kali ni semuanya lancar...
dengan sekali cucuk dah mampu dermakan 450 ml darah...
Moga2 darah ni dapat membantu kepada yang memerlukan..

Nak Myzall share saat2 genting ketika derma darah..
First kena isi borang.. dalam borang tu akan tanya tentang macam2 penyakit yang mungkin
kita hidapi... so juz thick tidak.. tapi jangan tipu tau..

Then, kita akan pergi ke station check kecairan darah, jenis darah dan timbang berat badan...
Myzal punya darah jenis O+.. Kecairannya 17.7... Berat badan... tut... but dah turun 5 KG beb!!

Lpas kita pass station tu.. kita kna pergi ke blood presure station with the Dr....
3 kali check blood presure baru boleh derma darah... Ye la myzall ni blood presure nya tinggi.. biasalah banyak tekanan tambah pulak dengan berat badan ni... ermm jawabnya.. sabar jelah..

n Then baru lah kita akan dibaringkan di atas katil Penderma Darah..
Masa kena cucuk 2.. tak lah sakit mana pun.. rasa macam semut kerengga gigit ja.. cuma x gatal ja...
tak sampai 5 saat dah siap... lpas 2 tunggu darah 2 keluar ja la...

About 20 minute later.. nurse 2 akan cakap... "Dah siap lah adik.. ok adik rest dulu ya"...

Ha.. x susah pon nak derma darah.. so apalagi.. ayuh sama-sama kita menderma darah dan membantu golongan yang memerlukan...

Ingat!! Setitis darah yang didermakan.. Selagi mana mengalir di dlam tubuh si Penerima... Pahala yang kita terima.. Hanya Allah yang tahu...

Sampai ketemu lagi..
Salam dari Myzall the Thief!!

Comments

Popular posts from this blog

Lama x update...

Salam...
sorry sbb lma x update...

myzall skrang ni agak sibuk..
pagi ke sekolah bantu team debate, ptg dkt rmah kemas rumah...
malam tengok tv jawabnye...



Bosan x12000
Cuba apply keje tapi x pernah dapat..
agaknya diorang terlupa nak tengok column no fon kot
2 yg x call 2....

Namun xpa,
mungkin ada hikmahnya di sebalik semua ni..
dok rmah asyik perabis beras ja..
dah naik kurang lebih 4 kilo dah ni...

Ni x boleh jadi...
esok kna start jogging...
2 pon klu bangun awal...

Tapi at least skrng ni banyak site aktivti yg myzall buat
x la asyik terperuk dalam rumah ni ja...

esok ada satu NGO nak lantik myzall untuk
buat management dkt library diaorang
Library kecik ja...
Bolehlah...

Thats all for today..
ada masa myzall tulis lagi k..
Bye...