Skip to main content

Blood Donation

Assalamualaikum....

English Title uoolzz...
Haritu myzall ada ceta yg myzall x dapat nak derma drah.... recently ada lagi skali derma darah dekat perpustakaan UiTM Kedah...
So apalagi myzall pun try la... mana lah tahu nasib kan...

jeng.. jeng... jeng...
try to guess....
Myzall berjaya donate blood myzall as my blood pressure allowed me to do so...
Happy gila...

Pengalaman masa kena cucuk tu tak la sakit sangat...
tapi masa darah tiba1 tak nak kuaq... time 2 ada rasa sakit sikit sbb nurse asyik dok cuck tarik jarum 2...
Tapi ok la myzall satisfy sbb apa yg myzall nak telah dikaburi...

Ni ada satu foto ketika myzall sdang menahan sakit.... (Sakit la Sangat...)


Comments

AKu InSaN BiaSA said…
teringat lagi keja 'jahat' kmi buat kat hmpa..
maaf mizal..
melawak ja tpi x kna gaya kan..

tapi mizal memang terbaik sbb snggup dcucuk 2 kali..
sama2 lah kita berbakti utk masyarakat..
Myzall said…
x ambil hati pon... myzall kan open orgnya... :)

Popular posts from this blog

Lama x update...

Salam...
sorry sbb lma x update...

myzall skrang ni agak sibuk..
pagi ke sekolah bantu team debate, ptg dkt rmah kemas rumah...
malam tengok tv jawabnye...



Bosan x12000
Cuba apply keje tapi x pernah dapat..
agaknya diorang terlupa nak tengok column no fon kot
2 yg x call 2....

Namun xpa,
mungkin ada hikmahnya di sebalik semua ni..
dok rmah asyik perabis beras ja..
dah naik kurang lebih 4 kilo dah ni...

Ni x boleh jadi...
esok kna start jogging...
2 pon klu bangun awal...

Tapi at least skrng ni banyak site aktivti yg myzall buat
x la asyik terperuk dalam rumah ni ja...

esok ada satu NGO nak lantik myzall untuk
buat management dkt library diaorang
Library kecik ja...
Bolehlah...

Thats all for today..
ada masa myzall tulis lagi k..
Bye...

Derma Darah Kali Ke2 Beb!!

Assalamualaikum...

Sorry sbb lama x update blog ni..
Biasalah baru masuk new sem.. so sebuk sikit...
Apa pon En. Myzall kini dah mencecah Semester ke 3..

Back to the main topic..

Yeay!! Yeay!!
Kali ke2 myzall dapat menderma darah myzall yang berlebihan...
Happy + Excited + Sakit!!



Alhamdulillah.. Kali ni semuanya lancar...
dengan sekali cucuk dah mampu dermakan 450 ml darah...
Moga2 darah ni dapat membantu kepada yang memerlukan..

Nak Myzall share saat2 genting ketika derma darah..
First kena isi borang.. dalam borang tu akan tanya tentang macam2 penyakit yang mungkin
kita hidapi... so juz thick tidak.. tapi jangan tipu tau..

Then, kita akan pergi ke station check kecairan darah, jenis darah dan timbang berat badan...
Myzal punya darah jenis O+.. Kecairannya 17.7... Berat badan... tut... but dah turun 5 KG beb!!

Lpas kita pass station tu.. kita kna pergi ke blood presure station with the Dr....
3 kali check blood presure baru boleh derma darah... Ye la myzall ni blood presure nya ting…